Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Rutgers

Ik gebruik anticonceptie maar ik wil iets anders gaan gebruiken. Wat kan ik doen?

Je kunt om verschillende redenen niet tevreden zijn met je anticonceptiemethode.

 

Is je situatie veranderd?

Er kan iets veranderd zijn in je leven. Misschien wil je inmiddels echt geen kinderen meer. Of misschien ben je erg druk en lukt het je niet meer om elke dag aan de pil te denken. Vul dan de keuzehulp in om te zien welke anticonceptiemethode bij je past. Maak een afspraak bij de huisarts om dit te bespreken.

 

Heb je last van bijwerkingen?

Gebruik je deze anticonceptiemethode korter dan 3 maanden? Dan kan je het beste eerst nog even afwachten. Vaak worden de klachten vanzelf minder. Tip: Houd voor jezelf bij welke klachten je hebt en hoeveel last je hiervan ervaart.

Gebruik je deze anticonceptiemethode al langer dan 3 maanden en heb je nog steeds klachten? Misschien zijn er andere anticonceptiemethoden die beter bij je passen. Vul de keuzehulp in en maak een afspraak met je huisarts om te kijken wat bij je past. Stop niet met je anticonceptiemethode voordat je een nieuwe methode gaat gebruiken, anders ben je niet meer beschermd tegen zwangerschap!

Om beter te weten welke bijwerkingen bepaalde anticonceptiemiddelen hebben, is het goed om bijwerkingen te melden als je die ervaart.

Bijwerkingen of klachten bij hormonale anticonceptiemiddelen kun je melden bij: Wat melden? (lareb.nl)

Bijwerkingen of klachten bij spiraaltjes kun je melden bij: Meldpunt Bijwerkingen Implantaten | RIVM.

 

Keuzehulp

 

Terug naar overzicht

Vind je deze informatie nuttig?