Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Rutgers

Ik ben een man en ik wil zeker weten dat ik niemand zwanger maak. Wat kan ik doen?

De meeste anticonceptiemiddelen worden door vrouwen gebruikt. Als man kun je zelf de volgende methoden gebruiken:

  • Mannencondoom: Goed om altijd bij je te hebben. Je weet niet altijd vooraf wanneer je seks gaat hebben. Bovendien beschermt alleen een condoom tegen soa’s. Om zeker te weten dat het betrouwbaar is, moet je het condoom wel op de goede manier omdoen.
  • Sterilisatie: Je zaadleiders worden afgesloten, waardoor er geen zaad meer in je sperma komt. Je wordt dan onvruchtbaar. Het is erg betrouwbaar. Maar je moet wel heel zeker weten dat je nooit meer kinderen wilt.
  • Terugtrekken: Deze methode is niet betrouwbaar. Als je zeker wilt weten dat je niemand zwanger maakt, kun je beter een condoom gebruiken.

Als je seks hebt, is er altijd een risico op een zwangerschap. Geen enkele anticonceptiemethode is 100% betrouwbaar en er kan iets fout gaan. Bij losse partners weet niet altijd zeker of zij betrouwbare anticonceptie gebruikt en dat goed doet. Bij losse partners kun je het beste een condoom gebruiken. Heb je een vaste partner, dan kun je samen kijken welke anticonceptiemethode het beste bij jullie past. Op deze website lees je hoe alle middelen werken en hoe betrouwbaar ze zijn. Doe samen de test. En help je partner bij het goed gebruiken van de anticonceptie.

 

Terug naar overzicht

Vind je deze informatie nuttig?